Banner
Banner
Més de 50 anys amb tú
Recordatori presentació model 347 Veure comunicat
Actualitat

NOU PROCEDIMENT DE GESTIÓ I CONTROL DELS PROCESOS D'INCAPACITAT TEMPORAL

Publicat el 31/03/2023

El R.D 1060/2022 modifica determinats aspectes de la gestió i control dels procesos de incapacitat temporal en els primers tres-cents seixanta cinc dies de durada.

 

 

A partir del 01/04/2023 la normativa prescindeix de l’entrega al treballador de la còpia del parte mèdic  per a la seva presentació a l’empresa, alliberant al treballador de la seva obligació actual, ja que aquest només rebrà la seva còpia.

 

 

L’INSS , comunicarà a les empreses (al seu autoritzat de RED) les dades  identificatives de caràcter merament administratiu relatives als partes mèdics de baixa, comunicació i alta dels treballadors emeses pels facultatius del Servei Públic de Salut o de la mutua corresponent. Aquesta comunicació l’haurà de fer el primer dia hábil següent a la de la recepció d’aquestes dades.

 

 

La gestió es farà telemàticament (a excepció de les empreses no incorporades a sistema RED que será via correu postal) i  en seran responsables els metges, les mutues i la Seguretat Social, essent les empreses responsables de transmetre a l’INSS a través del sistema RED  en el termini de tres dies hàbils desde la seva recepció les dades  econòmiques ( bases de cotització, CCC, etc) en els partes de baixa; s’introdueixen també dos nous camps a informar : lloc de treball i descripció de les funcions de la persona treballadora.

 

 

Aquests canvis per eliminar tràmits burocràtics s’aplicaran tant als procesos d'Incapacitat Temporal nous a partir del 1 d’abril , com en aquells que es trobin en curs sense haver superat els 365 dies de durada, i a les baixes per recaiguda de procesos anteriors.

 

 

Així mateix , en relació a les declaracions mèdiques de baixa i de confirmació de baixa en els procesos de IT s’estableix que els facultatius podrán fixar la corresponent revisió médica en un període inferior al indicat en cada cas.

Peu grup pàgina
Desarrollado por Novaigrup, Agencia de Marketing Online - Posicionamiento en Buscadores y diseño web en Barcelona